DEVETODNEVNI TRENING

„LETNJA ŠKOLA KLINIČKE FARMAKOLOGIJE“

25. avgust  - 4. septembar 2017. godine
Hotel “Park Lake Side", Ohrid, Makedonija

Medicinsko društvo za racionalnu terapiju Republike Srbije (MEDRAT®)
u saradnji sa  Agencijom za obrazovanje Promoter edukacija je organizovalo DEVETODNEVNI TRENING - "LETNJA ŠKOLA KLINIČKE FARMAKOLOGIJE", 25. avgust  - 4. septembar 2017. godine u Hotelu "Park Lake Side", Ohrid, Makedonija.

Letnja škola (trening) je bila održana za grupu od 50 polaznika, u hotelu "Park Lake Side", Ohrid, Makedonija, od 25. avgusta do 4. septembra 2017. godine. Predavač i instruktor na ovom treningu je bio prof. dr Slobodan Janković, primarijus, specijalista hirurgije i kliničke farmakologije, sa dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u navedenoj oblasti.

Trening je ovog puta biti namenjen specijalizantima, specijalistima, studentima završnih godina medicine/farmacije koji pokazuju poseban interes i rezultate za oblast klinička farmakologija, zaposlenima u farmaceutskim kompanijama, kao i ostalim zainteresovanim kolegama. Polaznici su ovladiti veštinama efikasne, bezbedne i isplative upotrebe najvažnijih grupa lekova koji se koriste u svakodnevnoj kliničkoj praksi, u skladu sa principima medicine zasnovane na dokazima. Na konkretnim primerima iz prakse, upoznali su se sa farmakokinetikom i farmakodinamikom lekova, izborom leka, načinom primene, doziranjem i dužinom trajanja terapije u zavisnosti od demografskih i kliničkih karakteristika pacijenata, kao i najvažnijim farmakoekonmskim aspektima njihove primene. Poseban akcenat sa stanovišta bezbednosti predavač je stavio akcenat na racionalnu primenu lekova kod posebnih grupacija pacijenata, klinički značajne interakcije, upotrebu lekova van indikacionog područja, kao i svekupnim etičkim i legalnim principima njihove primene. S obzirom na veliko interesovanje za ovaj trening, u navedenom terminu nastava je bila organizovana za kandidate koji se prvi registruju.

 

TRAJANJE PROGRAMA:

Trening je trajao 9 dana, sa ukupno 40 časova nastave

PREDAVAČ:

Prof. dr Slobodan Janković – rukovodilac programa

MESTO ODRŽAVANJA:

Hotel "Park Lake Side" Ohrid, Makedonija
http://parklakesidehotel.com

PROFIL POLAZNIKA:

Specijalizanti, specijalisti, studenti završnih godina medicine/farmacije, zaposleni u farmaceutskim kompanijama i ostale zainteresovane kolege za oblast klinička farmakologija

SMEŠTAJ:

Smeštaj je tokom treninga bio obezbeđen u hotelu "Park Lake Side"****+ u Ohridu, Republika Makedonija. Za studente su bili predviđeni 4-6 apartmani, dok su za ostale polaznike programa bile predviđene dvokrevetne sobe. Postojala je i mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu (120€).

Informacije o hotelu, smeštaju i ostalim sadržajima: http://parklakesidehotel.com

IZVRŠNI ORGANIZATOR:

AGENCIJA za obrazovanje PROMOTER
Adresa: Svetozara Markovića 32, 34000 Kragujevac, Srbija
Telefon: +381(0)34/205-022, 205-770,
Faks:       +381(0)34/368-007,
Mobilni: +381(0)64/384-88-99
E-mail: office@promoter.edu.rs, medrat@verat.net
Internet sajt: http://www.promoter.edu.rs http://www.medrat.edu.rs 

 

INFORMACIJE KOJE MOŽETE PREUZETI U VEZI ODRŽAVANJA DEVETODNEVNOG TRENINGA - "LETNJA ŠKOLA KLINIČKE FARMAKOLOGIJE"

Poziv za učešće

Program rada letnje škole

Evaluacija predavanja i predavača

Fotografije sa letnje škole farmakologije