ŠESTODNEVNI TRENING

„TREĆA LETNJA ŠKOLA KLINIČKE FARMAKOLOGIJE“

polazak 1. – povratak 8. septembar 2019. godine
Hotel “Park Lake Side", Ohrid, Severna Makedonija

Medicinsko društvo za racionalnu terapiju Republike Srbije (MEDRAT®)
u saradnji sa  Agencijom za obrazovanje Promoter edukacija organizovalo ŠESTODNEVNI TRENING - "TREĆA LETNJA ŠKOLA KLINIČKE FARMAKOLOGIJE" u hotelu "Park Lake Side", Ohrid, Severna Makedonija, od 2. do 8. septembra 2019. godine.

Treća letnja škola (trening) će biti održana za grupu od 50 polaznika, u hotelu "Park Lake Side", Ohrid, Severna Makedonija od 2. do 8. septembra 2019. godine. Predavač i instruktor na ovom treningu će biti prof. dr Slobodan Janković (ResearchGate CV), primarijus, specijalista hirurgije i kliničke farmakologije, sa dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u navedenoj oblasti.

Trening je namenjen specijalizantima, specijalistima, studentima završnih godina medicine/farmacije koji pokazuju poseban interes i rezultate za oblast klinička farmakologija, zaposlenima u farmaceutskim kompanijama, kao i ostalim zainteresovanim kolegama. Polaznici će ovladali veštinama efikasne, bezbedne i isplative upotrebe najvažnijih grupa lekova koji se koriste u svakodnevnoj kliničkoj praksi, u skladu sa principima medicine zasnovane na dokazima. Na konkretnim primerima iz prakse, upoznaće se sa farmakokinetikom i farmakodinamikom lekova, izborom leka, načinom primene, doziranjem i dužinom trajanja terapije u zavisnosti od demografskih i kliničkih karakteristika pacijenata, kao i najvažnijim farmakoekonmskim aspektima njihove primene.

Poseban akcenat sa stanovišta bezbednosti biće stavljen na racionalnu primenu lekova kod posebnih grupacija pacijenata, klinički značajne interakcije, upotrebu lekova van indikacionog područja, kao i svekupnim etičkim i legalnim principima njihove primene. Polaznici su bili u obavezi da sa sobom na trening ponesu lap-top računar sa mogućnošću uspostavljanja bežične internet veze, koju će obezbediti organizator. S obzirom na veliko interesovanje za ovaj trening, u navedenom terminu nastava je bila organizovana za kandidate koji se prvi registruju. "Posebna pogodnost koju je nudila ova škola je analiza preko 100 slučajeva stvarnih pacijenata (uz maskiranje njihovih ličnih podataka) koje je dijagnostikovao i lečio klinički farmakolog u bolničkim i ambulantnim uslovima!"

Novina ovogodišnje Škole kliničke farmakologije će biti obuka kandidata da koriste kalkulatore za individualno doziranje lekova, posebno rezervnih antibiotika za parenteralnu primenu kod teško obolelih pacijenata na lečenju u intenzivnoj nezi. Kalkulatori su originalno delo rukovodioca škole, imaju otvoren kod, i kandidati će dobiti potrebna znanja i veštine da mogu sami da naprave kalkulatore za lekove za koje su zainteresovani. Izrada kalkulatora je zasnovana na rezultatima populacionih farmakokinetskih studija; omogućena je automatska korekcija doznog režima na osnovu terapijskog monitoringa lekova, kao i grafički prikaz predviđenih koncentracija leka u krvnoj plazmi.

 

TRAJANJE PROGRAMA:

Trening je trajao 6 dana, sa ukupno 28 časova nastave

PREDAVAČ:

prof. dr Slobodan Janković – rukovodilac programa
prof. dr Zoran Todorović

POKROVITELJ:

Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS)


MESTO ODRŽAVANJA:

Hotel "Park Lake Side" Ohrid, Severna Makedonija
http://parklakesidehotel.com

PROFIL POLAZNIKA:

Specijalizanti, specijalisti, studenti završnih godina medicine/farmacije, zaposleni u farmaceutskim kompanijama i ostale zainteresovane kolege za oblast klinička farmakologija

SMEŠTAJ:

Smeštaj je tokom treninga bio obezbeđen u hotelu "Park Lake Side"****+ u Ohridu, Severna Makedonija. Za studente su bili predviđeni 4-6 apartmani, dok su za ostale polaznike programa bile predviđene dvokrevetne sobe. Postoji mogućnost smeštaja i u jednokrevetnim sobama uz doplatu (120€).

Informacije o hotelu, smeštaju i ostalim sadržajima: http://parklakesidehotel.com

IZVRŠNI ORGANIZATOR:

AGENCIJA za obrazovanje PROMOTER
Adresa: Svetozara Markovića 32, 34000 Kragujevac, Srbija
Telefon: +381(0)34/205-022, 205-770,
Faks:       +381(0)34/368-007,
Mobilni: +381(0)64/384-88-99
E-mail: office@promoter.edu.rs, medrat@verat.net
Internet sajt: http://www.promoter.edu.rs http://www.medrat.edu.rs 

 

INFORMACIJE KOJE MOŽETE PREUZETI U VEZI ODRŽAVANJA ŠESTODNEVNOG TRENINGA - "TREĆA LETNJA ŠKOLA KLINIČKE FARMAKOLOGIJE"

Program rada Treće letnje škole

Kotizacija i smeštaj

Program rada Treće letnje škole

Kotizacija i smeštaj

Uplatnica (studenti)

Uplatnica (ostali)

Instrukcija za plaćanje iz inostranstva

On-line prijava