JEDNONEDELJNI TRENING

„DRUGA LETNJA ŠKOLA KLINIČKE FARMAKOLOGIJE“

30. jun - 8. jul 2018. godine
Hotel “Park Lake Side", Ohrid, Makedonija

Medicinsko društvo za racionalnu terapiju Republike Srbije (MEDRAT®)
u saradnji sa  Agencijom za obrazovanje Promoter edukacija je organizovalo JEDNONEDELJNI TRENING - "DRUGA LETNJA ŠKOLA KLINIČKE FARMAKOLOGIJE" od 30. juna do 8. jula 2018. godine u Hotelu "Park Lake Side", Ohrid, Makedonija. ‚

Druga letnja škola (trening) je bila održana za grupu od 50 polaznika, u hotelu "Park Lake Side", Ohrid, Makedonija od 30. juna do 8. jula 2018. godine. Predavač i instruktor na ovom treningu je bio prof. dr Slobodan Janković (ResearchGate CV), primarijus, specijalista hirurgije i kliničke farmakologije, sa dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u navedenoj oblasti.

Trening je i ovog puta bio namenjen specijalizantima, specijalistima, studentima završnih godina medicine/farmacije koji pokazuju poseban interes i rezultate za oblast klinička farmakologija, zaposlenima u farmaceutskim kompanijama, kao i ostalim zainteresovanim kolegama. Polaznici su ovladali veštinama efikasne, bezbedne i isplative upotrebe najvažnijih grupa lekova koji se koriste u svakodnevnoj kliničkoj praksi, u skladu sa principima medicine zasnovane na dokazima. Na konkretnim primerima iz prakse, upoznali su se sa farmakokinetikom i farmakodinamikom lekova, izborom leka, načinom primene, doziranjem i dužinom trajanja terapije u zavisnosti od demografskih i kliničkih karakteristika pacijenata, kao i najvažnijim farmakoekonmskim aspektima njihove primene.

Poseban akcenat sa stanovišta bezbednosti stavljen je na racionalnu primenu lekova kod posebnih grupacija pacijenata, klinički značajne interakcije, upotrebu lekova van indikacionog područja, kao i svekupnim etičkim i legalnim principima njihove primene. Polaznici su bili u obavezi da sa sobom na trening ponesu lap-top računar sa mogućnošću uspostavljanja bežične internet veze, koju će obezbediti organizator. S obzirom na veliko interesovanje za ovaj trening, u navedenom terminu nastava je bila organizovana za kandidate koji se prvi registruju. "Posebna pogodnost koju je nudila ova škola je analiza preko 100 slučajeva stvarnih pacijenata (uz maskiranje njihovih ličnih podataka) koje je dijagnostikovao i lečio klinički farmakolog u bolničkim i ambulantnim uslovima!"

 

TRAJANJE PROGRAMA:

Trening je trajao 7 dana, sa ukupno 30 časova nastave

PREDAVAČ:

prof. dr Slobodan Janković – rukovodilac programa
prof. dr Zoran Todorović

POKROVITELJ:

Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS)


MESTO ODRŽAVANJA:

Hotel "Park Lake Side" Ohrid, Makedonija
http://parklakesidehotel.com

PROFIL POLAZNIKA:

Specijalizanti, specijalisti, studenti završnih godina medicine/farmacije, zaposleni u farmaceutskim kompanijama i ostale zainteresovane kolege za oblast klinička farmakologija

SMEŠTAJ:

Smeštaj je tokom treninga bio obezbeđen u hotelu "Park Lake Side"****+ u Ohridu, Republika Makedonija. Za studente su bili predviđeni 4-6 apartmani, dok su za ostale polaznike programa bile predviđene dvokrevetne sobe. Postoji mogućnost smeštaja i u jednokrevetnim sobama uz doplatu (120€).

Informacije o hotelu, smeštaju i ostalim sadržajima: http://parklakesidehotel.com

IZVRŠNI ORGANIZATOR:

AGENCIJA za obrazovanje PROMOTER
Adresa: Svetozara Markovića 32, 34000 Kragujevac, Srbija
Telefon: +381(0)34/205-022, 205-770,
Faks:       +381(0)34/368-007,
Mobilni: +381(0)64/384-88-99
E-mail: office@promoter.edu.rs, medrat@verat.net
Internet sajt: http://www.promoter.edu.rs http://www.medrat.edu.rs 

 

INFORMACIJE KOJE MOŽETE PREUZETI U VEZI ODRŽAVANJA JEDNONEDELJNOG TRENINGA - "DRUGA LETNJA ŠKOLA KLINIČKE FARMAKOLOGIJE"

Poziv za učešće

Plakat/Poster

Program rada Druge letnje škola

Evaluacija predavanja i predavača